Oppvekst: «Hva skal jeg gjøre nå?»

Mens Michael satt i møte med BUP etter at læreren hans fikk vite om situasjonen hjemme, ble han mer og mer urolig. På grunn av tidligere involvering med barnevernet visste han at om det ble kjent at stefaren hadde flyttet hjem igjen, ville ikke han og broren kunne være med moren sin lenger. Det var…… Fortsett å lese Oppvekst: «Hva skal jeg gjøre nå?»

«Nå var jeg fast bestemt på å beskytte moren og broren min»

Barn som vokser opp under ekstreme forhold med vold i hjemmet, er vant til å holde opplevelsene sine for seg selv. Mange har blitt manipulert og truet i mange år, kanskje hele livet. Det krever derfor enormt mot av et barn å betro seg til noen som ikke vet, men som kanskje kan hjelpe. Frykten…… Fortsett å lese «Nå var jeg fast bestemt på å beskytte moren og broren min»

«I dag når jeg tenker på det, er du min redningsengel»

Marius, 24 år | På skolen satt Marius langt bak i klasserommet. Den stille og beskjedne gutten hadde høyt fravær. Den dårlige konsentrasjonen hans kom av at han tenkte på hva som ville skje når han kom hjem. «Blir jeg slått? Blir jeg kasta i betongveggen, blir jeg sparka? Blir jeg seksuelt misbrukt i dag?…… Fortsett å lese «I dag når jeg tenker på det, er du min redningsengel»

«Meldingene ble bare liggende på forrige sted vi bodde»

Angelica, 25 år | Fra hun var fire år levde Angelica alene med stefaren sin. Hun ble utsatt for seksuelle overgrep, omskjæring, vold og tortur. Hver gang naboer meldte fra om husbråk, skolen reagerte eller barnevernet ble koblet inn, tok stefaren med seg Angelica og flyttet til en nye plass. Det tok sju år før…… Fortsett å lese «Meldingene ble bare liggende på forrige sted vi bodde»