Barn på flukt: «De prøvde å gi meg mot og selvtillit.»

Da hun fikk vite at hun måtte dra til Norge følte hun frykt. Hun håpet at hun skulle bli behandlet som et menneske, som et barn. For det var jo ikke hennes feil at det var krig og at verden kalte henne en flyktning. Heldigvis var de snille med henne på skolen. Hun hadde vært…… Fortsett å lese Barn på flukt: «De prøvde å gi meg mot og selvtillit.»

Barn på flukt: «Så fikk vi familiegjenforening.»

Mange barn som har flyktet til Norge har opplevd å være skilt fra familiemedlemmer. Faren til denne jenta flyktet til Norge først. Etter en stund fikk hun og familien komme etter. Dette kalles familiegjenforening. Familiegjenforening betyr at nær familie som du har i hjemlandet kan få komme til Norge for å bo her sammen med…… Fortsett å lese Barn på flukt: «Så fikk vi familiegjenforening.»

Barn på flukt: «Si hei tilbake til meg.»

Denne gutten kom alene til Norge som 15-åring. Han ønsket å bli en del av samfunnet, men opplevde at det var vanskelig fordi han kom fra Afghanistan. Han tenkte at det var fordi folk i Norge alltid hører negative ting om hjemlandet hans på TV. Da han flyttet til en ny plass og startet på…… Fortsett å lese Barn på flukt: «Si hei tilbake til meg.»

Barn på flukt: «Jeg er glad i dag, for jeg kan skrive.»

Det var vanskelig for denne gutten å komme inn i en femteklasse uten å kunne skrive på norsk, slik klassekameratene kunne. Det gjorde han trist. Heldigvis hjalp både læreren og vennene hans han å lære norsk. Det tok mye tid, forteller han, men det gikk bedre og bedre. De var tålmodige og hjelpsomme rundt han,…… Fortsett å lese Barn på flukt: «Jeg er glad i dag, for jeg kan skrive.»

Barn på flukt: «Jeg vil ikke at noen skal være redde for å snakke med oss.»

  Da hun kom til Norge begynte hun i 8.klasse. Den første skoledagen ble hun kjent med tre jenter som viste henne rundt på skolen. Hun kunne ikke snakke norsk ennå, så de pratet på engelsk. Det hun syntes var så fint med jentene, var at de stilte spørsmål. De spurte hvordan hun kom til…… Fortsett å lese Barn på flukt: «Jeg vil ikke at noen skal være redde for å snakke med oss.»

«Fellesskapet ga meg kamerater»

Mange mennesker føler seg ensomme og savner å være del av et fellesskap. Ensomhet er smertefullt og kan være helseskadelig. Den rammer i alle faser av livet, men forskning viser at det er unge og gamle som er mest utsatte. Mobbingen og urettferdigheten Amdjed hadde opplevd gjorde at han ønsket å stå opp for andre.…… Fortsett å lese «Fellesskapet ga meg kamerater»