Hvordan jeg vet at det jeg gjør er verdifullt


Jeg ble stilt et spørsmål som gikk sånn her: Kan du si noe om ønskene dine for 2017? Det var et stort spørsmål, syns jeg. Ønskene for året. Ønskene for meg selv er én ting. Jeg ønsker å ha det bra, jeg ønsker at familien min og de rundt meg har det bra. Jeg ønsker å spise god mat og jeg ønsker å fylle dagene mine med mening. Det vanlige. Eller? Så begynte jeg å tenke på hva mening var for meg, deretter begynte jeg å tenke på hva det vil si for meg å ha det bra eller at de rundt meg skal ha det bra. Verden og samfunnet. Også bare skrev jeg ned de første tingene jeg tenkte på og svarte på spørsmålet slik.

Nå, mer enn noen gang, tror jeg sterkere på det å få til positiv endring på tross av og ikke gi opp på grunn av. Da tenker jeg på trender og tendenser vi ser i verden nå. Jeg ønsker at jeg kan inspirere andre og vise at det er mulig å bruke den kunnskapen vi har til å skape noe bærekraftig. Også ønsker jeg at vi begynner å se på teknologiutvikling, ikke som noe som gjør relasjoner mindre menneskelige, men som noe som gir oss nye muligheter til å knytte oss tettere sammen.

Etter jeg hadde sendt det avgårde tenkte jeg at, æsj, det der var veldig klisje og litt naivt og flåsete. Og så ble jeg litt flau. Og håpet at ingen skulle lese det.

Og nå skriver jeg det her helt frivillig. Det er dette jeg ønsker for 2017. Der er det.

Vi (World Wide Narrative) er med i en inkubator for sosialentreprenører som heter Reach for Change. Reach for Change gir oss masse støtte, kompetanse, nettverk og læring. Og samhold. Det var Reach for Change som stilte meg dette spørsmålet. Hva ønsker du for 2017? Og de satte ikke et eneste spørsmålstegn ved det svaret mitt. Det var et helt vanlig svar. Fint. Trygt. Oppløftende.

Når jeg er med på samlinger med Reach for Change-entreprenørene møter jeg mennesker som deler samme tankesett som meg. Det er motiverende. Som sosialentreprenør finnes det dager (og uker) som er tunge og slitsomme, hvor jeg tenker at jeg er naiv og at det er en utopisk tanke at jeg kan hjelpe noen med noe som helst. Redde verden liksom. Nei, ikke liksom.

Redde verden.

Det er ingen som setter spørsmålstegn ved dette når jeg sier det på disse samlingene. Det er ingen som syns det er naivt eller utopisk. De mener det samme. De skal gjøre det samme! Det er inspirerende!

De sier: Skjerp deg! Ikke le og hør usikker ut når du snakker om det du jobber med! Du undervurderer det dere gjør og kan! Det er viktig!

De er de andre sosialentreprenørene som er med i inkubatoren. Jeg ser opp til dem.

 

I januar var jeg i Danmark på Take-off for inkubatoren 2017, sammen med de norske og de danske Change Leaderne (som er det fine navnet vi har fått). Her jobbet vi mye med hva bedriften skal fokusere på det kommende året, hvordan vi ønsker å prioritere og hvordan vi skal måle at det vi gjør virker.

I World Wide Narrative sier vi at vi skaper trygge rom for å bli sett og hørt. At hvis du er med på fortellerverksted, så får du tid og rom til å fokusere på deg selv og det som er viktig for deg. Det er litt det samme med Reach for Change. Det er et trygt rom for å bli sett og hørt. Et rom å kunne dele med andre som er i samme situasjon som deg. Som gjør at du føler deg styrket i troen på at det du gjør og mener er verdifullt. Takk for at jeg får være med på det.

Hilsen
Therese Byhring,
Gründer, tjenesteutvikler, produktutvikler, prosjektleder, prosessleder, nysgjerrig, Change Leader