«Det gikk ikke lenge før hun bestemte at jeg skulle gå til helsesøster»


Kvinne, 36 år |

Jenta hadde det ikke bra på barneskolen eller ungdomsskolen. Læreren hennes bestemte fort at hun skulle gå til helsesøster hver mandag for å prate. Helsesøsteren spurte om hun hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep, men jenta svarte nei. Samtalene fortsatte hver mandag, men hun fikk det stadig vondere og vondere. Da hun en tirsdag på vårparten ble hentet ut av klassen av inspektøren og helsesøsteren, tatt med på helsestasjonen og på nytt ble stilt spørsmålet; har du blitt utsatt for seksuelle overgrep, svarte hun ja. Hun var så langt nede denne dagen at hun tenkte at det ikke ville skade mer om hun sa ja.

Helsesøsteren hadde allerede kontaktet barnevernet. Det som kom frem på helsesatsjonen denne dagen, var så alvorlig at både foreldre og politi måtte bli informert med en gang.

[mks_highlight color=»#2eac66″]Hvis du er i samme situasjon som denne jenta er, så er helsesøster en veldig trygg person å snakke med. Denne historien skjedde for over 25 år siden, og helsepersonale er i dag mer kjent med seksuelle overgrep.

Her kan du se hva helsestasjonen kan hjelpe deg med, og som du ser er det også hvis du er utsatt for vold eller seksuelle overgrep.

For å finne helsestasjonen i din kommune så søk på kommunenavnet eller nærmeste kommune og helsestasjon i google eller annen nettside for søk. Klikk deg inn der og finn ut hvor de er. Det kan godt hende du kan møte opp der uten å ha avtalt time. [/mks_highlight]