Barn på flukt: «De prøvde å gi meg mot og selvtillit.»


Da hun fikk vite at hun måtte dra til Norge følte hun frykt.

Hun håpet at hun skulle bli behandlet som et menneske, som et barn. For det var jo ikke hennes feil at det var krig og at verden kalte henne en flyktning.

Heldigvis var de snille med henne på skolen. Hun hadde vært engstelig for å starte. Da hun skjønte at elevene i klassen støttet henne og ville at hun skulle klare seg bra, ble hun glad. Hun begynte nesten å gråte da hun fortalte dem om Syria, fordi hun var så sliten inni seg. Hun var redd for å møte motstand, men det slapp hun. De prøvde å gi henne mot og selvtillit i stedet.

Hun møtte flere mennesker som fikk henne til å tro på at hun kunne overvinne vanskelighetene hun gikk gjennom. Nå har hun mange planer for fremtiden og vet hvordan hun kan styrke det sterke i seg, mye takket være alle de som behandlet henne bra og støttet henne underveis.

Hva lærer vi her?

  • Ha troen på andre: når man har opplevd vonde ting og er veldig trist, kan det hende at man begynner å tvile på seg selv. Andre kan gi de troen tilbake, om de oppmuntrer og viser at de ønsker det skal gå bra med dem.
, ,