Barn på flukt: «Jeg kom med båt.»


Jeg kom med båt. Nå bor jeg i Norge. Jeg liker å trikse og hoppe tau.

Tre små setninger som forteller om store deler av livet til en liten gutt. Han flyktet med familien sin. En lang reise gjennom mange land og med mange fremkomstmidler, men det er båten som får stå som et symbol på flukten. Flyktninger som kommer til Europa med båt, kommer noen ganger med små og utrygge båter. Å være ombord en liten båt ute på et stort hav er veldig skummelt. Det var det som skjedde med denne gutten.

Han sier at han bor her nå, i Norge. Han har fått venner og han liker å leke. Akkurat som alle andre barn som ikke har flyktet. For til syvende og sist er han bare et barn, og lek er alltid morsomt for de minste – selv om reisen hit var lang og skummel.

Hva lærer vi her?

  • Vi er ganske like alle sammen: selv om noen barn kommer fra et helt annet land enn Norge, betyr det ikke at de ikke liker de samme tingene som deg. Ikke vær redd for å spørre den nye gutten eller jenta om å være med på det du liker å gjøre. Kanskje pleide de å gjøre akkurat det samme i hjemlandet sitt, og kanskje kan de lære deg noe nye og kule leker du aldri har hørt om!
,