Barn på flukt: «Så fikk vi familiegjenforening.»


Mange barn som har flyktet til Norge har opplevd å være skilt fra familiemedlemmer. Faren til denne jenta flyktet til Norge først. Etter en stund fikk hun og familien komme etter. Dette kalles familiegjenforening.

Familiegjenforening betyr at nær familie som du har i hjemlandet kan få komme til Norge for å bo her sammen med deg.

Det var veldig bra at de fikk familiegjenforening. Jenta ble skikkelig glad da hun fikk treffe pappaen sin igjen. Hun trengte ikke savne han lenger eller føle seg utrygg uten han i et land hvor det var krig. Hun trengte litt tid til å forstå alt det nye i Norge da hun kom. Nå liker hun alle folk her og snakker norsk.

Hva lærer vi her?

  • Hva familiegjenforening er: å gjenforenes betyr at man møtes igjen etter å ha vært fra hverandre lenge. Mange barn som flykter må være lenge borte fra familiemedlemmer. Dette er tøft for alle, og spesielt barna kan føle seg ensomme og utrygge når de ikke ser faren eller moren sin på lang tid.
  • Når man er ny en plass, trenger man tid til å lære seg alt: det er veldig mye nytt når man kommer til et fremmed land. Det er blant annet språket, kulturen, været, menneskene, husene og hvordan de lever i det nye landet. Man kan ikke lære seg om alt med en gang, men etter hvert blir man vant til det – sånn som jenta i denne filmen.
, ,