Barn på flukt: «Det var bedre når jeg ble kjent med noen.»


Denne jenta har flyktet fra Syria til Norge. Da hun startet på en helt ny skole var hun nervøs og spent.

De andre barna visste antageligvis lite om den nye jenta da hun kom; hvor langt hun hadde reist, hvor langt hun hadde gått, at hun var glad for at hun ble kjørt til vestlandet og ikke måtte gå. Det høres kanskje rart ut å skulle gå mil etter mil for å flytte til en ny plass, men det var akkurat det hun hadde gjort da hun flyktet fra hjemlandet sitt. 

På den nye skolen hadde ingen hørt historien hun forteller i denne filmen, og hun syntes det var flaut å ikke kjenne noen. Heldigvis fikk hun venner og alt ble litt bedre da, sier hun. Kanskje har medelevene fått høre historien hennes nå de også.

Hva lærer vi her?

  • Finn ut hvordan de nye i klassen føler seg: den nye personen i klassen kan ha hatt mange venner før flyttingen. Det kan være rart og flaut å plutselig være helt alene. Tenk på hvordan det hadde vært hvis du selv plutselig måtte dra fra alle du kjenner. Du hadde nok blitt glad hvis noen spurte deg om hvordan du hadde det, om du likte deg og ikke minst: om du ville henge med dem i stedet for å være alene.
, ,