Det var så flaut. Jeg gjorde alt for å skjule det.


I andres øyne var vi en vanlig familie. Mor, far, storesøster og meg. Alle pleide å si hvor fantastisk menneske min far var.

Denne kvinnen på 33 år har blitt utsatt for vold og seksuelle overgrep i hjemmet fra hun var ni år til hun flyttet hjemmefra som 17 åring. Hun har holdt alle opplevelsene sine inne hele livet. 18 år senere turte hun å fortelle det til sin søster. Og når søsteren fortalte at hun hadde opplevd det samme, følte hun at alle brikkene falt på plass.

Hun skulle ønske at noen hadde stilt spørsmålene:
– Hvorfor rømmer du hjemmefra?
– Hvorfor stjeler du ting?
– Hvorfor gjør du masse rampestreker mot andre?

Les historien her.

Bakgrunn

Høsten 2015 har Redd Barna sammen med det lille selskapet World Wide Narrative, gjennomført seks workshops hvor 27 unge og voksne fra hele landet, som har vært utsatt for seksuelle overgrep mot barn, har laget digitale fortellinger. Digitale fortellinger er korte videoer med en muntlig fortelling som bærer historien, og bilder eller illustrasjoner som støtter det fortalte. Gjennom å lage slike digitale fortellinger får disse personene fortelle sine historier på sin egen måte. De eier sin egen historie og forteller oss hva som burde være annerledes. Dette er mennesker som har valgt å dele sine vonde erfaringer og sine kloke refleksjoner for å hjelpe barn som utsettes for overgrep i dag. Og vi har alle noe å lære av dem. Se dem, og del dem.

I tillegg til de digitale fortellingene har vi også fått inn noen skriftlige fortellinger fra mennesker som ønsker å dele. Dette er en av disse historiene.