Jeg prøvde å grave ned minnene, og klarte det.


Jeg er jenta som var stille i timene på skolen, som aldri rakk opp hånda, og som når vi var på foreldre-/elevsamtaler fikk høre at jeg ikke fulgte med i timene, at jeg satt og dagdrømte.

Dette er historien til en 36 år gammel kvinne, som endelig er klar til å ta tak i alle de vonde følelsene og minnene sine. Hun forteller at til tross for at hun har forsøkt å snakke om hva som har skjedd med henne, har aldri noen hørt henne, og hun har ikke fått bearbeidet det som har skjedd.

Ta alt alle sier på alvor, også barn. Spør og spør igjen, hvis du mistenker at noe ikke er som det skal.

Les historien her.

Bakgrunn

Høsten 2015 har Redd Barna sammen med det lille selskapet World Wide Narrative, gjennomført seks workshops hvor 27 unge og voksne fra hele landet, som har vært utsatt for seksuelle overgrep mot barn, har laget digitale fortellinger. Digitale fortellinger er korte videoer med en muntlig fortelling som bærer historien, og bilder eller illustrasjoner som støtter det fortalte. Gjennom å lage slike digitale fortellinger får disse personene fortelle sine historier på sin egen måte. De eier sin egen historie og forteller oss hva som burde være annerledes. Dette er mennesker som har valgt å dele sine vonde erfaringer og sine kloke refleksjoner for å hjelpe barn som utsettes for overgrep i dag. Og vi har alle noe å lære av dem. Se dem, og del dem.

I tillegg til de digitale fortellingene har vi også fått inn noen skriftlige fortellinger fra mennesker som ønsker å dele. Dette er en av disse historiene.