Å bli møtt av politiet


Å bli møtt handler om å bli hørt på det man sier og trodd på. Å møte politiet kan være skremmende med mange følelser som flyr gjennom kroppen. Skam og skyldfølelse er blant de. Da er det spesielt viktig å bli møtt med en forståelse om at «Det er ikke din skyld» og å bli lyttet til på en forståelsesfull måte.

Kvinne 23 år forteller om da hun og moren ble hentet hjemme av politet. De ble skilt fra hverandre i hver sin politibil. I bilen møtte hun en politikvinne som sa «Uansett hva som har skjedd er det ikke din feil». De ordene kommer kvinnen aldri til å glemme.

Se kvinne 23 år sin digitale fortelling for å lære mer om dette møtet, og hvor viktige disse ordene er.

Kvinne 19 år bestemte seg for å anmelde mor og stefar. Et stort og viktig skritt som for henne var å vise at det de hadde gjort mot henne ikke var greit. Hos politiet møtte hun en politimann da hun skulle fortelle det som hadde skjedd i oppveksten. Det var vanskelig for henne at han var en mann, for sviket fra stefar hadde gjort henne redd for menn. Men fordi politimannen møtte henne på en god måte, følte hun seg trygg.

Se kvinne 19 år sin digitale fortelling og lær hvordan.

[su_box title=»Bakgrunn»]Høsten 2015 har Redd Barna sammen med det lille selskapet World Wide Narrative, gjennomført seks workshops hvor 27 unge og voksne fra hele landet, som har vært utsatt for seksuelle overgrep mot barn, har laget digitale fortellinger. Digitale fortellinger er korte videoer med en muntlig fortelling som bærer historien, og bilder eller illustrasjoner som støtter det fortalte. Gjennom å lage slike digitale fortellinger får disse personene fortelle sine historier på sin egen måte. De eier sin egen historie og forteller oss hva som burde være annerledes. Dette er mennesker som har valgt å dele sine vonde erfaringer og sine kloke refleksjoner for å hjelpe barn som utsettes for overgrep i dag. Og vi har alle noe å lære av dem. Se dem, og del dem.[/su_box]