Å ha noen å fortelle det til


Barna mine vekket i meg å nå noen mål for våres beste, og jeg får enorm støtte fra kjæresten min.

Historie nr to fra en kvinne på 33 år. (Hennes første historie finner du her.) Hun forteller om hvordan hun følte at hun måtte holde alt inne. Og hvordan dette har påvirket hverdagen og hele livet hennes. Vendepunktet for henne var da hun møtte en jente på en fest som ba henne fortelle. Hun åpnet seg for henne, og turte etter dette også å fortelle det til sin mann, som ikke visste noe fra før av.

Når hun var liten gikk hun og bar alt alene, og tenkte at det hun opplevde var normalt, at alle hadde det sånn som henne, så det måtte hun takle.

Hun sier at det er så viktig å ha noen å fortelle det styggeste til, for da gnager det deg mye mindre.

Les historien her.

Bakgrunn

Høsten 2015 har Redd Barna sammen med det lille selskapet World Wide Narrative, gjennomført seks workshops hvor 27 unge og voksne fra hele landet, som har vært utsatt for seksuelle overgrep mot barn, har laget digitale fortellinger. Digitale fortellinger er korte videoer med en muntlig fortelling som bærer historien, og bilder eller illustrasjoner som støtter det fortalte. Gjennom å lage slike digitale fortellinger får disse personene fortelle sine historier på sin egen måte. De eier sin egen historie og forteller oss hva som burde være annerledes. Dette er mennesker som har valgt å dele sine vonde erfaringer og sine kloke refleksjoner for å hjelpe barn som utsettes for overgrep i dag. Og vi har alle noe å lære av dem. Se dem, og del dem.

I tillegg til de digitale fortellingene har vi også fått inn noen skriftlige fortellinger fra mennesker som ønsker å dele. Dette er en av disse historiene.