Filmfestival: Fortellinger fra barn på flukt


Halvparten av verdens 65 millioner flyktninger er barn. De rammes av voksnes handlinger, og har selv ingen skyld i at de må flykte. Historiene barna bærer med seg er viktige og trenger å bli hørt.

Fredag 25. mai på Tøyen i Oslo lanserer World Wide Narrative og Redd Barna kortfilmer som er laget av barn og ungdommer som har flyktet til Norge. Filmene handler om barnas og ungdommenes møte med Norge, og om hvordan det er å bo her etter å ha vært på flukt.

[button label=»Hent billetter» url=»https://www.eventbrite.com/e/filmfestival-fortellinger-fra-barn-pa-flukt-tickets-45515297480″ color=»#e58016″ target=»_blank» ptag=true]

I landsdekkende fortellerverksted som vi har holdt denne våren, har barna og ungdommene som har deltatt fått mulighet til å lage hver sin kortfilm om sitt eget liv. De har gjort lyd- og videoopptak, tatt bilder og laget tegninger som de selv har satt sammen til en kortfilm. Selv om barna og ungdommene er anonyme, er de personlige beretningene sterke. Vi er takknemlige for at de vil dele sine fortellinger med oss, slik at også andre kan lære av dem.

Du er hjertelig velkommen til denne viktige filmfestivalen, hvor vi skal løfte fram og hedre modige stemmer. Vi byr på et spennende program som passer for både barn og voksne.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men husk å bestille gratisbillett her på Eventbrite slik at vi vet hvor mange som kommer.

Vi gleder oss!

Filmfestivalen er del av samarbeidsprosjektet «Digitale fortellinger fra barn på flukt» mellom World Wide Narrative og Redd Barna. Prosjektet er støttet av Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering.